Anëtarët e DIGITAL SME ALLIANCE mblidhen në Bruksel për të diskutuar prioritetet kryesore për të ardhmen dixhitale të Europës me anëtarët e Parlamentit të BE.

Si pjesë e 3B ICT Cluster Network (3b-ict.net), AITA mori pjesë në DIGITAL SME ALLIANCE në Bruksel më 11 shtator 2019. Përfaqësuesit e 28 shoqatave kombëtare dhe rajonale të SME-ve dixhitale dhe grupimeve nga e gjithë Europa u mblodhën për të folur për përparësitë e tyre kryesore për të ardhmen tonë të përbashkët dixhitale. Axhenda e ngarkuar e ditës përfshin Asamblenë e Përgjithshme të Digital SMEs, një vizitë në Komision si dhe një event të mirëpritur në Parlamentin Europian. Qëllimi ishte për të thelluar marrëdhëniet midis anëtarëve tanë dhe për të sjellë zërin e tyre në qendër të politikëbërjes europiane.
Asambleja e Përgjithshme e Digital SMEs mirëpriti ngrohtësisht katër anëtarë të rinj: DIGITAL SME France, Italian DIGITAL SME Alliance, Agoria nga Belgjika dhe Skillnet Ireland. Asambleja e Përgjithshme rizgjodhi njëzëri Dr Oliver Grün si President deri në vitin 2021, si dhe një bord të ri drejtorësh.

Qëllimi i vizitës së Komisionit ishte të vinte në kontakt shoqatat e SME-ve me organin qendror të politikës së BE-së. Sidomos për anëtarët e rinj, informacioni në lidhje me strukturat mbështetëse dhe të fondeve për SME-ve në Evropë mund të krijojë një ndryshim të madh në funksionalitetin e tyre.

Z. Dave Feenan nga Skillnet Ireland u shpreh se “Anëtarësimi ynë në DIGITAL SME na jep mundësinë për të kontaktuar vendimmarrësit kryesorë në Komision”. Anëtarët tanë ishin të kënaqur që morën një leksion informues për Enterprise Europe Network — por ata gjithashtu ngritën disa çështje me përfaqësuesin e Komisionit.

 

 

 

 

 

 

 

Siç u përmend në artikullin tonë të mëparshëm në lidhje me Digital Innovation Hubs, shoqatat dhe grupimet e TIK-ut janë të prirura të shohin rrjetet dhe platformat e tyre ekzistuese të njohura si partnerë të mundshëm nga institucionet europiane.
Pasdite, DIGITAL SME ftoi anëtarët e saj dhe parlamentarët e rinj të zgjedhur në një ngjarje të mirëpritur në Parlamentin e BE. Dhjetë përparësitë kryesore të përcaktuara në “DIGITAL SME’s Manifesto for Europe’s Digital Future”, morën shumë vëmendje në vërejtjet dhe diskutimet e mëvonshme ndërmjet Anëtarëve të Parlamentit Europian dhe përfaqësuesve të shoqatave të SME-ve.

 

Synimi mbetet lidhja e SME-ve dixhitale europiane me institucionet europiane; të hapet një derë për shkëmbimin e ideve, konsultimeve dhe marrëveshjeve të dobishme. Ky synim u arrit me shumë sukses. DIGITAL SME do të punojë shumë për të siguruar që ky të jetë vetëm fillimi i një marrëdhënieje të frytshme midis anëtarëve tanë dhe politikëbërësve në Evropë!

Burimi: https://www.digitalsme.eu/digital-sme-members-convene-in-brussels-to-discuss-key-priorities-for-europes-digital-future-with-members-of-the-eu-parliament/